was successfully added to your cart.

ATP-måling til hygiejnekontrol for at mindske smittespredning

By april 3, 20202018

ATP-MÅLING ER ET STÆRKT VÆRKTØJ TIL AT BEGRÆNSE SMITTESPREDNING

Amerikansk Studie viser at Hygiena ATP-systemer viser fin sammenhæng mellem områder med Virus og høje ATP-resultater.

Hygiejneforanstaltninger som ekstra fokus på hånddesinfektion, desinfektion af kontaktpunkter og generel god rengøring er effektive midler til at forebygge spredning af virus i de miljøer vi befinder os i.

I et Amerikansk studie fra 2016 med et forsøg på et kontor med 80 ansatte. Podede man et dørhåndtag og 1 person med en ufarlig virus, planen var at følge smittespredningen på kontoret. Efter hhv. 4 og 7 timer observeredes at virussen havde spredt sig til mere end 60% af de 54 prøvesteder.

Efter spredningen af virussen udleverede man hånddesinfektion og desinfektionsservietter og instruerede de ansatte i at sørge for at desinficere deres hænder samt alle kontaktplader fx dørhåndtag, knap på kaffemaskine, skylleknappen på toiletter etc. i kontormiljøet før og efter man rørte ved kontaktfladerne.

Samtidig tog man prøver for Virus og med Hygiena ATP-system fra samtlige 54 kontaktsteder og der viste sig at være en fin sammenhæng mellem virus dyrkninger og ATP-målinger mellem de steder hvor man fortsat fandt virus og høje ATP værdier.

Studiet konkluderer at på trods af at ATP ikke kan måle Virus, er det et rigtig godt værktøj til at begrænse smittespredning, idet de steder hvor virus er, findes der ATP fra menneskeceller og dermed er et forhøjet ATP niveau en indikation på at der er risiko for smittespredning.

Til ATP-måling findes forskellige instrumenter, som alle har til fælles at de er nemme at installere og bruge. Det nyeste skud på stammen er EnSURE™ Touch, som med sin touch-skærm og brugervenlige set-up, er designet til at passe ind i dit arbejdsmiljø. Desuden har den trådløs logning og leverer al data til en let overskuelig software, som er hurtig og nem at installere.

Kontakt Food Diagnostics for at se det fulde studie og høre nærmere om ATP-måling.

Telefon Danmark +45 87591666
Telefon Nordatlanten +298 57 1667
Mail info@fooddiagnostics.dk