was successfully added to your cart.

ECA Vand

By februar 11, 20192018

ECA Vand

ECA (Electro Chemical Activated) vand dannes ud fra almindeligt husholdningssalt (NaCl) og vand (H2O), som elektrolyse behandles og omdannes til ECA. Det aktive komponent i ECA vand er hypoklorsyre (HOCl), som er det mest effektive desinfektionsmiddel i klor familien, der er tilgængeligt i flydende form. Det er den samme desinficerende forbindelse vores (og dyrs) immunforsvar danner til at bekæmpe infektioner i kroppen. Derudover vurderes det, at hypoklorsyre, primært pga. manglende elektriskladning og lav molekyle vægt, er 80-120 gange mere effektivt end natriumhypoklorit (normal klor desinfektion), da det grundet sine kemiske egenskaber er bedre i stand til at gennemtrænge cellevægge og neutralisere mikroorganismer.

Derudover er hypoklorsyre også kendt for at virke hurtigere til at oxidere organisk materiale i cellevægge, end andre klor-baserede desinfektionsmidler, dermed opnås en hurtigere og mere effektiv desinfektion. Hypoklorsyre er en svag syre og koncentrationen er afhængig af pH i opløsningen og temperatur. Den højeste koncentration nås mellem pH 6 – 7, men typisk arbejder vi omkring en pH 7-8, hvilket også betyder at ECA vand ikke er korrosivt overfor omgivelserne og at det er helt ufarligt at arbejde med. Som en bonus giver det en grønnere profil at erstatte traditionel rengøringkemi med ECA, som dannes ud fra salt (ca. 1-2 gram salt pr. liter desinfektionsmiddel der dannes) og helt almindeligt postevand.

Systemerne findes til lige netop dit behov

Brugen af ECA vand er yderst effektivt, og derfor henvender maskinerne sig til rigtig mange forskellige industrier. De ses både anvendt i institutioner, produktioner, storkøkkener, transportsektoren, restauranter, caféer, tandlæger, fiskeindustrien, tæppevask, vaskerier, rengøringsselskaber, idrætsforeninger og mange andre. Derfor er det også vigtigt at finde en maskine der passer netop til den enkeltes behov.

ECA-maskiner fås i mange forskellige størrelser; lige fra husholdningsmodellen der laver 1 liter til industrimodellerne, som kan tilpasses ethvert behov. I vores webshop findes forskellige standardløsninger, men kontakt os gerne angående dit specifikke behov for ECA-vand, så skræddersyer vi en løsning til dig.

Nogle af fordelene ved ECA vand

  • Der kan spares op imod 90% af omkostningerne til desinfektionsmidler. Oftest ses en tilbagebetalingstid på en ECA maskine på under 2-3 måneder.
  • Du opnår en grønnere profil; ingen skadelig kemi ender i afløbet, ingen transport af desinfektionsmidlet og ingen opbevaring eller bortskaffelse af emballage.
  • Produktionsudstyr og diverse omgivelser korroderer ikke og holder meget længere, fordi ECA vand er pH 8.
  • Desinfektion med ECA vand kræver ikke brug af værneudstyr, da det er ganske ufarligt at arbejde med.
  • ECA vand har biofilm reducerende effekt, hvilket gør den generelle rengøring nemmere over tid.
  • ECA vand er godkendt af Miljø- og Fødevareministeriet til brug UDEN afskyl – se godkendelsen yderst til venstre.

Kontakt os her for mere information