was successfully added to your cart.

Restiltmåler

By april 20, 20202018

Restiltmåleren ResOx 5695

Måling af restilt i MAP (modified atmosphere pack)

Producenter af fødevarer med kort holdbarhed vælger ofte at pakke disse i MAP, da dette kan øge holdbarheden. Et lavt indhold af ilt i indpakningen er med til at inhibere mikrobiel vækst og anvendes til et bredt spekter af fødevarer. Ved pakning af rødt kød er det dog nødvendigt med et noget højere iltindhold, elles bliver kødet gråt at se på. Såfremt man anvender MAP er det vigtigt at sikre, at den atmosfære som produktet pakkes i, overholder de grænser man har fastsat. For at kontrollere dette bør man løbende kontrollere restiltindholdet i pakkerne.

Med restiltmåleren får man et håndholdt instrument, som i løbet af kun 20 sekunder kan måle restiltniveauet i MAP produkter. Der findes to forskellige modeller: 5695-L modellen, som måler med højeste præcision op til 35% O₂ og 5695-H modellen som bør vælges, hvis der er behov for præcise målinger over 35% O₂.

Instrumentet består af 3 hoveddele, en sensor, et måleinstrument og en lille elektrisk pumpe. De tre enheder er forbundet med plastslanger, for at optimere håndteringen under måling. Delene har IP65 henholdsvis 68 status. Instrumentet kan kalibreres op imod almindelig atmosfærisk ilt niveau (20,9% O₂) med en simpel procedure.

Til instrumentet medfølger desuden

  • 45 stk. skumpuder; disse sættes på pakken inden den perforeres, for at sikre der ikke trænger ilt ind udefra.
  • En ekstra nål til perforering af pakningen.
  • Et membranfilter hvis der skal måles i pulver eller lignende, hvor sensoren eventuelt kan beskadiges, hvis det suges med ind.
  • Hurtige og pålidelige målinger på under 20 sek.
  • Sikrer fødevaresikkerheden i henhold til HACCP
  • Simpel on-site kalibrering af instrumentet sikrer den daglige funktionalitet
  • Simpel dokumentation af proces og prøvetagning – gemmes i instrumentet eller kan overføres til pc
  • Vedligeholdelsesomkostningerne er minimale, da instrumentet er opbygget i flere uafhængige dele som kan udskiftet separat

Kontakt vores specialist Helle Madsen for mere information
E-mail helle@fooddiagnostics.dk
Mobil 2054 4066

Next Post