was successfully added to your cart.

Salmonella – en udfordring?

By august 1, 20192018

Salmonella – en udfordring?

Path-Check Salmonella
3563963 RAPID'Salmonella 120x90 mm

Salmonella har igennem flere år været en udfordring for mange virksomheder og der er gjort en stor indsats for at nedbringe antallet af Salmonella tilfælde.

Mikrobiologiforordningen beskriver en lang række produkter med nultolerance (negativ/25g.) med hensyn til Salmonella, i bl.a. hakket kød, fjerkræ, mælke- og vallepulver, kogte krebs- og bløddyr, snittede frugt- og grønsagsblandinger samt spirer, ost, smør og fløde fremstillet af rå mælk, samt modermælkserstatning og tilskudsblandinger.

Derfor er det særlig vigtigt at virksomheder, hvor Salmonella kan forekomme og/eller der er grænseværdi for det produkt som produceres, har et fungerende egenkontrolsystem med gennemtænkte risikovurderinger og værktøjer der kan finde bakterien.

Hos Food Diagnostics har vi disse værktøjer
Vores analyseserie kan finde Salmonella i miljøet, råvarer og færdige produkter.

I miljø har vi udover almindelige vatpinde, svampe og klude, et spændende produkt, som hedder Path Check Salmonella. Det er rør med medie, som efter prøveudtagning med svaber på overflade inkuberes i varmeskab 18-24 timer og et farveskift indikerer tilstedeværelse af Salmonella. Meget nemt at arbejde med og er i overensstemmelse med ISO 18593.

Til produktanalyser har vi bl.a. de populære RAPID’Salmonella plader som er en hurtig mikrobiologisk metode, der med 18 timers opformering og 24 timer på chromogen plade, hurtigt og nemt aflæses for evt. tilstedeværelse af Salmonella spp. Verificeres med latex kit og er godkendt af både Afnor, NordVal og AOAC.

Endnu hurtigere er vores PCR løsning med IQ Check Salmonella. Her kan man med eksempelvis hakket kød få negativt resultat samme dag. Positivt resultat verificeres på Rapid’Salmonella. IQ Check Salmonella er godkendt af Afnor, NordVal, Health Canada og AOAC.

Vi fører desuden alt udstyr og plastik til at udføre analyserne.

Vi tilbyder også rådgivning og vejledning angående Salmonella og prøveudtagning og er klar til en snak eller til at besøge jer.

Kontakt os for videre information:
FOOD DIAGNOSTICS
Søndre Kajgade 7-9
8500 Grenaa
Danmark
info@fooddiagnostics.dk
Tlf.: 8759 1666

FOOD DIAGNOSTICS tilbyder Danmarks absolut bedste udbud af innovative produkter til Hygiejnekontrol samt til produktkontrol indenfor Mikrobiologi og BioKemi. Vort speciale er hurtigmetoder og gennem et nært samarbejde med internationale virksomheder og forskningsmiljøer, holder FOOD DIAGNOSTICS sig hele tiden på forkant med den nyeste teknologi indenfor området.

Ehsan

Kontakt vores specialist for mere information ehsan@fooddiagnostics.dk, eller ring på 2222 7592.

Leave a Reply