was successfully added to your cart.

Compact Dry

By december 17, 20182018

Compact Dry

En simpel, tids- og pladsbesparende metode til tælling af mikroorganismer 

Compact Dry er en klar-til-brug test metode, der reducerer betydeligt tidsforbruget af mikrobiologiske analyser. Ved brug af Compact Dry øges både produktivitet og effektivitet i analyselaboratorier.

Compact Dry er valideret af MicroVal og NordVal til at teste råvarer og færdigvarer såsom levnedsmidler, drikkevarer, kosmetik mm. Compact Dry plader kan sammen med Compact Dry Swab også benyttes til miljøprøver på svært tilgængelige steder.

Compact Dry plader er nemme at aflæse og anvende. 1 ml prøve (evt. fortyndet) tilsættes det tørre Compact Dry plade og derefter inkuberes pladerne ved temperatur, der er angivet i brugsvejledning. Efter inkubation aflæses pladerne ved at tælle kolonier ud fra deres farve. De forskellige bakterier vil have forskellige farver som følge af det chromogene substrater og redox indikatorer i pladen. Ønsker man at undersøge en given koloni, kan denne isoleres med en podenål for videre diagnosticering.

Compact Dry plader er nemme at opbevare da pladerne opbevares ved rumtemperatur i op til to år og optager dermed ikke køleskabsplads.

Compact Dry har et sikkert og praktisk format. Den robuste skål gør den nem at transportere og pladerne kan stables i inkubatoren uden begrænsninger. Der er ingen kontaminerings risiko som følge af udfyldninger og risikoen er 100% elimineret med det medfølgende låg.

Membran-filtrerings-metoden kan også anvendes på Compact Dry plader. 100 ml vand eller anden væske filtreres gennem et membran-filter (fx 47 mm, 45 μm), derefter placeres 1ml steril vand i midten af Compact Dry pladen og filteret lægges ovenpå. Efter inkubation tælles kolonierne, der dannes på filteret.

Leave a Reply

Next Post