TEKNOLOGISK INSTITUT TESTER ECA FRA FOOD DIAGNOSTICS
Teknologisk Institut har for Svineafgiftsfonden og en række Danske Slagterier lavet en større test af Food Diagnostics ECA væske som erstatning for Natriumhypoklorit.
Over 6 mdr. har Teknologisk Institut på vegne af 3 Danske slagterier fået opgaven at sammenligne ECA med traditionelt klor (NatriumHypoklorit) med henblik på implementering uden efterfølgende afskyl, som det er godkendt til af Fødevarestyrelsen.
Følgende opgaver blev givet Teknologisk Institut og undersøgt i projektet:
- Sammenligning af desinfektionseffekt på rene overflader
- Sammenligning af desinfektionseffekt op urene overflader
- Sammenligning af korrosion på overflader
- Sammenligning af produktforringelsesafvigelser
- Undersøgelse af ECA’s stabilitet
- Undersøgelse af målemetoder til at kvalitetssikre ECA

Rapporten konkluderer at ECA er mindst lige så effektivt som traditionel klor på såvel rene som urene overflader og at ECA ikke er mere korrosivt end traditionel klor og at ECA ikke fremmer produktforringelser, som fx misfarvninger eller blegning af produkter, hvis ECA anvendes som desinfektion uden efterfølgende afskyl og dermed kan komme i kontakt med produkter.
Rapporten fra Teknologisk Institut kan læses på deres hjemmeside