Kategorier

Lateral Flow Hazelnut incl. Hook line

Lateral Flow Hazelnut (Art. No. BLH704-15) med inkluderet hook line fra Bioavid er en immunokromatografisk test til sensitiv og kvalitativ påvisning af Hasselnødde-rester på overflader (f.eks. swab-test til hygiejnekontrol i fødevareproduktionslinjer), i rengørings-/procesvand (CIP-vand) og fødevareprøver. Den integrerede hook line forhindrer falsk negative tolkninger af højt positive prøver. 

Testkits indeholder alt nødvendigt til analysen. Kun til fødevareprøveforberedelse er yderligere materialer (mixer og centrifuge/filtre) nødvendige. 

Tilgængelig på restordre

Varenummer BLH704-15 Kategorier , , ,

Beskrivelse

Undgå allergiske reaktioner med Lateral Flow Hazelnut incl. Hook line

For at undgå allergiske reaktioner sikres at fødevarer mærkes med indhold af allergene ingredienser. Ikke desto mindre er der stadig en risiko for utilsigtet tilstedeværelse af allergener på grund af krydskontaminering under forarbejdningen. Det er derfor vigtigt at undgå og opdage krydskontaminering (f.eks. på grund af rester på produktionslinjer). Bioavid Lateral Flow Hazelnut hurtigtests kan anvendes til forskellige formål for at opdage kontaminering. For eksempel kan indkommende råvarer eller effektiviteten af rengøringen af produktionsfaciliteter kontrolleres.  

Ifølge forordning (EU) nr. 1169/2011 skal Hazelnut og produkter heraf deklareres på fødevarer. 

En vigtig udfordring ved sikker og hurtig lateral flow analyser er falske negative resultater på grund af meget høje allergenkoncentrationer i prøven. Den såkaldte “high dose hook effect” (eller “overload effect”; Standard EN 15633-1. 2019) opstår, når en meget høj mængde af en analyt er til stede i prøven. I dette tilfælde kan udviklingen af testlinjen hæmmes, og der er en risiko for, at testresultatet fejlagtigt vurderes som negativt. Hook-linjen på teststrimlen gør denne effekt synlig. En manglende hook-linje indikerer et højt allergenindhold i prøven og kan ikke længere vurderes som negativ. Evalueringskortet for Bioavid teststrimler med hook-linje kan downloades her.  

Bioavid lateral flow sticks er en nem metode som muliggør en hurtig og pålidelig analyse. Anvendelsen er meget enkel og kan også udføres af personale uden laboratorieuddannelse. Behandlingen af alle Bioavid-parametre er identisk og kan downloades her som en flyer. Alle testkits kan opbevares ved stuetemperatur og er derfor et ideelt værktøj til direkte testning i produktionsfaciliteter eller til hurtig fødevaretestning.  

Stærkt farvede (f.eks. kaffe, te, krydderier, vin), polyfenol-/tanninholdige, olieagtige eller sure/alkaliske prøver (f.eks. juicer) bør ekstraheres med Absorbent Buffer (Art. No. BS810-25). Bufferen affarver eller neutraliserer opløsninger for at undgå falske positive resultater og minimere matrixeffekter. 

Fordele:  

  • Better safe than sorry: med hook line til identifikation af prøver med hørt indhold af allergen
  • Ensartet procedure for alle Bioavid-testkits
  • Nem dokumentation med RIDA®SMART APP Allergen. Læs mere her.
  • Alsidig: anvendelig til overfladetestning, CIP-vand og fødevareprøver (rå og forarbejdede)

 

Specifikationer: Lateral Flow Hazelnut incl. Hook line

 

Produktnummer  BLH704-15 
Testformat  15 test strips (15 bestemmelser) 
Prøveforberedelse  • Overflader: fugt svaberen i røret med PBS. Svab overfladen og rens svaberen i det samme rør.
• Produktprøver: homogeniser prøven. Opløs i destilleret vand, centrifuger eller filtrer
• Rengøringsvand (f.eks. CIP-vand: ingen prøveforberedelse 
Inkubationstid  5 min. ved
stuetemperatur 2 – 25 °C (35 – 77 °F) 
LOD (Detektionsgrænse)  (CIP) vand: 1 µg/mL (ppm)
Overflader (svaberprøver): 0.02 µg/cm2
Produktprøver: ned til 10 mg/kg (ppm)*
*afhængig af matrix 
Krydsreaktioner  Ingen 
Detekteret allergen  Hasselnød 
Aflæsning  Visuel 

Har du lyst til at vide mere om håndteringen af allergener?

Kontrol af allergener

https://www.fooddiagnostics.dk/saadan-haandterer-du-allergener-optimalt/

Yderligere information om produktet

https://food.r-biopharm.com/products/bioavid-lateral-flow-hazelnut-incl-hook-line/

Yderligere information

Vægt ,000000 kg
Størrelse ,000000 × ,000000 cm