Lateral Flow Milk (Art. No. BL623-15) fra Bioavid er en immunokromatografisk test til sensitiv og kvalitativ påvisning af Mælke-rester på overflader (f.eks. swab-test til hygiejnekontrol i fødevareproduktionslinjer), i rengørings-/procesvand (CIP-vand) og fødevareprøver. Den integrerede hook line forhindrer falsk negative tolkninger af højt positive prøver.
Testkits indeholder alt nødvendigt til analysen. Kun til fødevareprøveforberedelse er yderligere materialer (mixer og centrifuge/filtre) nødvendige.
Lateral Flow Milk (Art. No. BL623-15) fra bioavid er en immunokromatografisk test til følsom og kvalitativ påvisning af mælkerester på overflader (f.eks. vatpindetest til hygiejnekontrol i fødevareproduktionslinjer), i rengørings-/procesvand (CIP-vand) og fødevareprøver. Testkits indeholder alt nødvendigt til analysen. Kun til fødevareprøveforberedelse kræves yderligere materialer (mixer og centrifuge/filtre).
Komælk indeholder flere proteiner med allergifremkaldende potentiale. De vigtigste er casein og ß-lactoglobulin. Komælk indeholder 3,2 % proteiner, som består af ca. 10 % ß-lactoglobulin (hovedproteinet i valle), ca. 80 % caseiner og ca. 10 % andre proteiner.
Det er vigtigt at bemærke, at mælkeallergi ikke er det samme som laktoseintolerance. Årsagen til laktoseintolerance er en mangel på et enzym, der nedbryder laktose (mælkesukker). Mælkeallergi er derimod en ægte fødevareallergi, der skyldes allergifremkaldende bestanddele af mælkeproteiner. For at undgå allergiske reaktioner sikres fødevaresikkerheden ved mærkning af allergene ingredienser. Ikke desto mindre er der stadig en høj risiko for utilsigtet tilstedeværelse af allergener på grund af krydskontaminering under fødevareforarbejdningen. Det er derfor vigtigt at undgå og opdage krydskontaminering (f.eks. på grund af rester på produktionslinjer). Bioavid hurtigtests kan anvendes til forskellige formål for at opdage krydskontaminering. For eksempel kan indkommende råvarer eller effektiviteten af rengøringen af produktionsfaciliteter kontrolleres.
Ifølge forordning (EU) nr. 1169/2011 skal mælk og produkter heraf deklareres på fødevaremærker. Lignende regler findes f.eks. i USA, Canada, Australien og New Zealand.
Bioavid dip sticks er en nem at bruge metode og muliggør en hurtig og pålidelig analyse. Anvendelsen er meget enkel og kan også udføres af personale uden laboratorieuddannelse. Behandlingen af alle bioavid-parametre er identisk og kan downloades her som en flyer. Alle testkits kan opbevares ved stuetemperatur og er derfor et ideelt værktøj til direkte testning i marken, i produktionsfaciliteter eller til hurtig fødevaretestning.
Stærkt farvede (f.eks. kaffe, te, krydderier, vin), polyfenol-/tanninholdige, olieagtige eller sure/alkaliske prøver (f.eks. juicer) bør ekstraheres med Absorbent Buffer (Art. No. BS810-15). Bufferen affarver eller neutraliserer opløsninger for at undgå falske positive resultater og minimere matrixeffekter.
Specifikationer:
Er du interesseret i dette produkt?
Er du interesseret i dette produkt?
Food Diagnostics A/S
Søndre Kajgade 7-9
8500 Grenaa, Danmark
CVR 26 84 63 58
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.
🔎 Hvordan sikrer du den bedste allergenkontrol? Gå ikke glip af webinaret med Katarina Petrucic den 20. marts kl. 13:00, hvor du får konkrete løsninger, du kan bruge med det samme!